everteta

Shqiperine Etnike e kishim realitet por na e shendruan ne ender. Eshte detyra e jone ta shendrojme endren e Shqiperise Etnike ne realitet . Beje ose vdis!

Sunday, July 01, 2007

Kali i Trojes

Per shekuj te tere ne mesjet u fsheh
Kali i turpit kjo dhurat e pabese
Shkatrrimtari i trojanve dhe Trojes se lashte
Kali i drunjte ky perbindesh i pa pare
Kaluan shekuj harresa gjithcka mbuloje
Helenet dinak kalin nxorren perseri mbi toke
Kete rradhe te veshur e zbukuruar tamam si nje shenjtore
"Dhurat e bekuar" per shqiptaret e gjore
Dhe ja nje dite ne mesin tone Ai u c'faqe
Rrethuar nga do me dhjetra kryqetar
Dhurat e patriarkanes per besimtaret tane
Kali i Trojes shenjtor u shpall
Me lule e priten tamam si shpetimtare
Kalin e trojes te mjerret shqiptare
Ne Jug te Arberit ata i bene vende
Ne emer te zotit ne gjunj te gjithe i kane rene
Darka e eret ka filluar te bjere
Tik..taku i ores shqiptaret po i therret
Te zgjohen nga gjumi i rende ku kane rene
Kalin e pabese nga trojet e Arberit ta perzene
Ju e dini se c'fare ndodhi me mbrapa me Trojen e gjore
Kali i drunjte te teren e shkateroje
S'ka mbetur me gje vece kujtimit te saj
Lavdia e trojanve u tret e humbi nga i pabesi kale.


Arber Thesproti

P.S
Kolonel Anastas Janullatos, Jashte nga tokat Arbenore!

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home